Kursus Bahasa Inggeris Dewasa

Pengambilan Februari 2014 : Kursus Bahasa Inggeris Dewasa!

Lemah dalam Bahasa Inggeris? Malu nak bertutur dalam Bahasa Inggeris? Sering diam bila orang sekeliling anda bertutur dalam Bahasa Inggeris? kami boleh membantu anda menyelesaikan masalah anda!

Kursus Bahasa Inggeris Dewasa

iFikir Tech Computer Course: Lepasan SPM

Pelajar SPM yang bakal menduduki Peperiksaan SPM boleh mendaftar mulai sekarang. Ambil peluang ini!

Kelas Al-Quran Al-Baghdadi Kanak-Kanak

Kelas Al-Baghdadi membantu anak-anak belajar Al-Quran dengan seronok. Teknik terkini yang telah menerima pengiktirafan Malaysia Book of Records dan Finalis Anugerah Inovasi Negara

Kelas Al-Quran Al-Baghdadi Dewasa

Kelas Al-Baghdadi membantu anda untuk menguasai pembelajaran Al-Quran dengan cara yang mudah, sistematik dan berkesan. Teknik terkini yang telah menerima pengiktirafan Malaysia Book of Records dan Finalis Anugerah Inovasi Negara

Tuisyen GO FOR A : Rendah

With 17 years of teaching experience, we have been serving students in their pursuit of success in Selayang and Gombak area. Come join us today for your future ! .

Tuisyen GO FOR A : Menengah

With 17 years of teaching experience, we have been serving students in their pursuit of success in Selayang and Gombak area. Come join us today for your future ! .

Khamis, 19 Disember 2013

Kursus Bahasa Inggeris Dewasa (( PROMOSI HUJUNG TAHUN 2013 ! ))

 iFikir Learning Hub adalah rakan pendidik Pusat Tuisyen Akademik Maju.


Salam Semua!

Pertama-tamanya pihak iFikir ingin berterima kasih kepada semua pihak yang membantu & menyokong perjuangan pendidikan Bahasa Inggeris untuk orang Dewasa. Kami bertekad untuk meneruskan perkhidmatan yang menyediakan platform pembelajaran Bahasa Inggeris yang terbaik untuk semua. Untuk itu, tahun 2014 akan menunjukkan pembaikan yang di buat untuk meningkatkan kualiti

Sempena hujung tahun 2013,  anda berpeluang mempelajari Bahasa Inggeris dengan cara mudah & InsyaAllah berkesan dengan YURAN LAMA yang mana yuran baru akan bermula pada 1 Januari 2014.

  • Mengekalkan yuran lama
Pendaftaran : RM 90.00 RM 30.00
Yuran Level 1 : RM 390.00  RM 360.00

JIMAT RM 90.00 

Promosi KHAS untuk anda ini hanya akan "valid" sehingga *31 December 2013. 
Rebut peluang ini kerana anda tidak mahu lagi berasa MALU kerana tidak mampu berbahasa Inggeris !

*Untuk promosi ini, komitmen yuran penuh perlu dibuat sebelum 31 December 2013. (Pendaftaran + Yuran Level 1)

Untuk Method Bayaran, klik disini >> SINI <<

Untuk Maklumat Program, klik disini >> SINI <<

DAFTAR SEGERA!
Hubungi 013 351 0860





   The Students                       

  Group 1   Monday & Tuesday
  Group 2   Monday & Tuesday
  Group 3   Tuesday & Thursday
 Group 4  Tuesday & Thursday

 Group 5   Monday & Wednesday

  Group 6    Tuesday & Thursday



   Group 7    Monday & Wednesday



  Group 8   Monday & Wednesday


Jom belajar ENGLISH!




DAFTAR SEKARANG!!!
Hubungi
013 351 0860 (Brother Faizal)
51-1 Jalan Melati Utama 4,
Melati Utama, 53100
Kuala Lumpur 
T E M P A T   T E R H A D
Like Kami :: Klik Disini ::

Ahad, 8 Disember 2013

Kursus Bahasa Inggeris Dewasa : Pengambilan December 2013


Pengambilan Terbaru (December2013)



iFikir Learning Hub akan mengadakan pengambilan pelajar  baru untuk Kursus Bahasa Inggeris Dewasa untuk  Bulan DEC 2013 Berikut adalah maklumat tentang pengambilan baru kursus ini:


Hari: Sesi 1: Isnin & Rabu ( 8:30 - 1000 Malam)

((( Video Preview )))


   Peserta Kursus    
  • 17 tahun ke atas ( tiada had umur maksimum )

 We can speak English !!

  • Sesiapa sahaja yang sudah bekerja dan berkeinginan untuk menguasai / meningkatkan mutu penggunaan Bahasa Inggeris. Tidak terhad kepada jenis pekerjaan.
  • Yang bekerjaya: dari doktor, jurutera, arkitek, peguam, majistret hinggalah kepada pekerja kilang, nurse, pengawal keselamatan, suri rumah, pekerja pejabat, posmen, cikgu, pemandu teksi, juruwang dan sesiapa juga boleh menyertai kursus ini!
  • Lepasan SPM / STPM / Matrikulasi / Universiti.

Masih belum terlambat untuk TIDAK menjadi seperti ini

   Pengisian Kursus     
  1. Level 1: Beginner (Basic Grammar, Vocabulary, Conversation)
  2. Level 2: Intermediate (Intermediate Grammar, Vocabulary, Listening, Writing Conversation)
  3. Level 3: Conversation & Oral Communication!
  • Grammar (Tatabahasa)
  • Vocabulary (Kosakata)
  • Listening & Conversational Situations (Mendengar & Perbualan dalam Situasi)
  • Writing (Penulisan)
  • Reading and Comprehending (Pembacaan dan Pemahaman)
  • Viewing (Menonton), Watch Movies
  • Berita, Drama, Filem & Lagu

   Kelebihan Kursus    
    • Program dikendalikan oleh pembimbing berpengalaman.
    • Terbuka kepada sesiapa saja yang ingin belajar bahasa Inggeris!
    • Pembimbing fasih berbahasa Melayu untuk memudahkan perbincangan
    • Kelas merangkumi setiap aspek bahasa seperti perbualan, penulisan & pendengaran (conversation, writing & listening)
    • Yuran Berpatutan!
    • Sesuai dengan orang Malaysia (Yang jarang bertutur dalam Bahasa Inggeris)
   Waktu   
Kekerapan Kelas  : 2 Kali seminggu
Masa                    : 1 jam 30 Minit Untuk Setiap Kelas
Waktu Kelas      
  • Untuk pengambilan December 2013,kelas kemungkinan besar akan dimulakan pada hujung DEcember 2013.
    • Hari:    ISNIN & RABU*
    • Waktu:  8:30 - 10:00 Malam

   Tempoh Kursus    
  1. Level 1: 3 Bulan
  2. Level 2: 2 bulan
  3. Level 3: 1 bulan
Total tempoh belajar = 6 Bulan

   Fee Structure    

Yuran Pendaftaran : RM 30
Pembayaran yuran adalah seperti berikut:

  • Level 1: RM 360.00
  • Level 2 & 3: RM 360.00

Pelajar akan melalui ketiga-tiga level. Satu ujian tahap Bahasa Inggeris akan diadakan ketika pendaftaran.

PENDAFTARAN PERCUMA*

Untuk:
   - Pendaftaran adik-beradik
   - Pendaftaran Suami & Isteri
   - Pendaftaran Ibu / Bapa & anak-anak

*Mengikut terma & syarat.


   The Students                       

  Group 1   Monday & Tuesday
  Group 2   Monday & Tuesday
  Group 3   Tuesday & Thursday
 Group 4  Tuesday & Thursday

 Group 5   Monday & Wednesday

  Group 6    Tuesday & Thursday



   Group 7    Monday & Wednesday



  Group 8   Monday & Wednesday


Jom belajar ENGLISH!




DAFTAR SEKARANG!!!
Hubungi
013 351 0860 (Brother Faizal)
51-1 Jalan Melati Utama 4,
Melati Utama, 53100
Kuala Lumpur 
T E M P A T   T E R H A D
Like Kami :: Klik Disini ::

Isnin, 18 November 2013

Kursus Komputer Lepasan SPM




" Adakah anda tahu menggunakan komputer? 
Anda hanya tahu menggunakan facebook / twitter sahaja?
Ada akaun email tapi tak tahu kegunaannya? "


Pengetahuan asas Komputer adalah sangat penting di dalam masyarakat dunia pada masakini. Komputer digunakan dalam bidang-bidang utama seperti pendidikan, pekerjaan dan perniagaan. Ia juga telah menjadi sebahagian daripada peralatan yang membantu dalam kehidupan hampir setiap individu. Soalnya kenapakah kita WAJIB belajar asas komputer?

 


" Tak payah lah belajar komputer. Saya dah tahu guna Facebook, Twitter pun dah cukup"

" Susah lah belajar Komputer ni. Lebih baik saya guna tangan je tulis"

" Saya tau sedikit bab komputer ni. Macam mana nak pasang, dan macam mana nak tutup"


Komputer bukanlah hanya digunakan untuk bersosial dan melayari internet. Kebanyakan kita mahir menggunakan laman sosial tetapi tidak tahu bagaimana menggunakan komputer untuk manfaat diri. Mahu atau tidak pengetahuan asas komputer adalah satu kemahiran atau skill yang penting untuk membezakan insan biasa dan luar biasa.  







------------------------------------------------------------------------------
Para pelajar Lepasan SPM/ Universiti
------------------------------------------------------------------------------


Di peringkat sekolah dan universiti, para pelajar dikehendaki untuk membuatkan latihan , kerja rumah, kertas kerja yang memerlukan mereka menggunakan komputer. Sebagai contoh:

  1. ~ Membuat kertas kerja (Assignment)
  2.  
    1. - Kerja Penulisan (Written Assignment)
    2. - Kerja kira-kira (Calculation)
    3. - Menghasilkan graf (Graphing / Plotting)
    4.  
  3. ~ Mengulangkaji (Online Video)
  4.  
  5. ~ Berhubung dengan pensyarah (e-Mail)









---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Para graduan dan penganggur yang sedang mencari kerja & baru memulakan kerja
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Para graduan dan penganggur yang sedang mencari kerja akan menggunakan komputer untuk:

  1. ~ Membuat Resume (Curriculum Vitae)
  2.  
  3. ~ Menghubungi Syarikat yang ingin disertai (e-Mail)
  4.  
  5. ~ Memulakan pengurusan kewangan (Pengurusan Gaji)

Langkah ini amat penting kerana ini merupakan permulaan sebuah fasa kehidupan yang baru dan berbeza. Pengetahuan komputer ini akan membantu anda untuk melancarkan perancangan dan pengurusan hidup bukan sahaja pada peringkat awal, bahkan pada sepanjang kerjaya anda berjalan.








---------------------------------------------------------------------------
Para Pekerja dari Pelbagai Sektor
---------------------------------------------------------------------------
Pengurusan adalah kunci kepada perniagaan. Samada kita bekerja atau berniaga, kita tak dapat lari dari bahagian pengurusan. Pengurusan perbelanjaan, pengurusan pekerja, pengurusan projek, pengurusan stok dan pelbagai jenis pengurusan lain yang penting untuk memastikan semua berjalan lancar.

Dalam pengurusan, komputer digunakan untuk menghasilkan sekecil-kecil perkara seperti dokumen-dokumen pejabat (minit mesyuarat, proposal, kunci kira-kira), sehinggalah sebesar-besar perkara seperti laman web, pelan bangunan dan sebagainya.






Di iFikir Tech, kami akan membantu anda untuk meningkatkan kemahiran pengetahuan Asas komputer yang boleh memastikan andaselari dengan kehendak masyarakat dan pembangunannya.

Berita Baik Untuk Pelajar Lepasan SPM. Jangan ketinggalan untuk mengikuti Kursus Asas Komputer. Pelajari aplikasi yang amat berguna sebelum melangkah ke IPTA / IPTS. Manfaat masa cuti! Ikuti Program Komputer terancang selama 4 Bulan






~ Laporan / kertas kerja
~ Grafik presentasi
~ Pengurusan Email,
~ Pembinaan Blog
~ Komunikasi internet.
~ Penyelenggaran PC
~ Movie making






~ Belajar lebih dari sekadar Facebook & Twitter.
~ Cara menyediakan dokumen untuk laporan, assignment, kertas kerja & projek.
~ Melatih pelajar asas pengurusan kewangan peribadi sebelum ke IPT.
~ Melatih pelajar membuat presentation dengan cara yang tepat.  
~ Mendedahkan potensi pelajar untuk menjadi usahawan internet (blog)






Tempoh        : 4 bulan sahaja
Kelas            : 2 kali seminggu
Masa            : 1 jam 30 min setiap sesi
Jam Kredit  : 48 Jam

(Hari bergantung kepada pengambilan semasa)

 



Pendaftaran: RM 30.00
Bulanan: RM 175.00



Maklumat Lanjut Hubungi

013 - 351 0860
013 - 279 1608


Khamis, 7 November 2013

Kursus Bahasa Inggeris Dewasa : Pengambilan November 2013


Pengambilan Terbaru (November 2013)



iFikir Learning Hub akan mengadakan pengambilan pelajar  baru untuk Kursus Bahasa Inggeris Dewasa untuk  Bulan November 2013 Berikut adalah maklumat tentang pengambilan baru kursus ini:

Tarikh Mula: 28 November 2013
Hari: Khamis (Sesi 2: Selasa & Khamis)

((( Video Preview )))


   Peserta Kursus    
  • 17 tahun ke atas ( tiada had umur maksimum )

 We can speak English !!

  • Sesiapa sahaja yang sudah bekerja dan berkeinginan untuk menguasai / meningkatkan mutu penggunaan Bahasa Inggeris. Tidak terhad kepada jenis pekerjaan.
  • Yang bekerjaya: dari doktor, jurutera, arkitek, peguam, majistret hinggalah kepada pekerja kilang, nurse, pengawal keselamatan, suri rumah, pekerja pejabat, posmen, cikgu, pemandu teksi, juruwang dan sesiapa juga boleh menyertai kursus ini!
  • Lepasan SPM / STPM / Matrikulasi / Universiti.

Masih belum terlambat untuk TIDAK menjadi seperti ini

   Pengisian Kursus     
  1. Level 1: Beginner (Basic Grammar, Vocabulary, Conversation)
  2. Level 2: Intermediate (Intermediate Grammar, Vocabulary, Listening, Writing Conversation)
  3. Level 3: Conversation & Oral Communication!
  • Grammar (Tatabahasa)
  • Vocabulary (Kosakata)
  • Listening & Conversational Situations (Mendengar & Perbualan dalam Situasi)
  • Writing (Penulisan)
  • Reading and Comprehending (Pembacaan dan Pemahaman)
  • Viewing (Menonton), Watch Movies
  • Berita, Drama, Filem & Lagu

   Kelebihan Kursus    
    • Program dikendalikan oleh pembimbing berpengalaman.
    • Terbuka kepada sesiapa saja yang ingin belajar bahasa Inggeris!
    • Pembimbing fasih berbahasa Melayu untuk memudahkan perbincangan
    • Kelas merangkumi setiap aspek bahasa seperti perbualan, penulisan & pendengaran (conversation, writing & listening)
    • Yuran Berpatutan!
    • Sesuai dengan orang Malaysia (Yang jarang bertutur dalam Bahasa Inggeris)
   Waktu   
Kekerapan Kelas  : 2 Kali seminggu
Masa                    : 1 jam 30 Minit Untuk Setiap Kelas
Waktu Kelas      
  • Untuk pengambilan October 2013,kelas kemungkinan besar akan dimulakan pada hujung October 2013.
    • Hari:    ISNIN & RABU*
    • Waktu:  8:30 - 10:00 Malam
*Tarikh Mula adalah pada 30 October 2013.

   Tempoh Kursus    
  1. Level 1: 3 Bulan
  2. Level 2: 2 bulan
  3. Level 3: 1 bulan
Total tempoh belajar = 6 Bulan

   Fee Structure    

Yuran Pendaftaran : RM 30
Pembayaran yuran adalah seperti berikut:

  • Level 1: RM 360.00
  • Level 2 & 3: RM 360.00

Pelajar akan melalui ketiga-tiga level. Satu ujian tahap Bahasa Inggeris akan diadakan ketika pendaftaran.

PENDAFTARAN PERCUMA*

Untuk:
   - Pendaftaran adik-beradik
   - Pendaftaran Suami & Isteri
   - Pendaftaran Ibu / Bapa & anak-anak

*Mengikut terma & syarat.


   The Students                       

  Group 1   Monday & Tuesday
  Group 2   Monday & Tuesday
  Group 3   Tuesday & Thursday
 Group 4  Tuesday & Thursday

 Group 5   Monday & Wednesday

  Group 6    Tuesday & Thursday



   Group 7    Monday & Wednesday



  Group 8   Monday & Wednesday


Jom belajar ENGLISH!




DAFTAR SEKARANG!!!
Hubungi
013 351 0860 (Brother Faizal)
51-1 Jalan Melati Utama 4,
Melati Utama, 53100
Kuala Lumpur 
T E M P A T   T E R H A D
Like Kami :: Klik Disini ::

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites