Khamis, 6 Januari 2011

Kursus Bahasa Inggeris . iFikir English (Dewasa & Lepasan SPM)





Kuasai Bahasa Inggeris 
dengan cara yang mudah, berpatutan dan insyaAllah berkesan
Kursus yang mampu meningkatkan pengetahuan, kemahiran dan keyakinan anda untuk bertutur Bahasa Inggeris. 
 JANGAN biarkan anda terus diselubungi rasa MALU untuk bertutur Bahasa Inggeris!
 JANGAN biarkan KITA menghalang DIRI KITA sendiri untuk belajar!


"Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum 
sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri "
Petikan Surah  Ar-Ra'd , Sebahagian dari Ayat 11

 


KENAPA Majoriti rakyat Malaysia yang melalui pembelajaran Bahasa Inggeris dari Tahun 1 - Tingkatan 5 (11 TAHUN!!) TETAPI majoritinya tak dapat bertutur dalam Bahasa Inggeris??
 • KENAPA kebanyakan orang terutamanya yang berbangsa melayu GAGAL menguasai Bahasa Inggeris?
 • KENAPA kurang keberanian bila hendak bertutur Bahasa Inggeris ??




 

Masalah #1

KURANG atau TIADA penggunaan Bahasa Inggeris dirumah.

Situasi biasa:


 

Masalah #2

Penggunaan Bahasa Inggeris rojak yang banyak @ Broken English

Situasi biasa:


Masalah #3

Keyakinan diri yang kurang!

Situasi biasa:

 

Masalah #4

MALU tak bertempat!

Situasi biasa:


 

Masalah #5

Salah anggap pada Bahasa Inggeris (Orang yang ingin berbahasa Inggeris dilihat sebagai tidak Patriotik!)

Situasi biasa: 









Jadikan hidup kita penuh dengan Bahasa Inggeris 

  • Membaca bahan bacaan bahasa inggeris & Mesti ada kamus! (Surat Khabar & Buku) 
  • Mendengar bahasa inggeris! (Radio, Tafsir Al-Quran) 
  • Menonton bahasa inggeris! (TV, Youtube) 
  • Gunakan Bahasa Inggeris yang betul! 
  • Melalui apa yang kita baca, dengar & tonton, CUBA ikut sebaik mungkin cara menyebut, susunan ayat & sebagainya. 
  • Menguasai Bahasa ialah melalui proses yang berterusan (Istiqamah)! 


Ubah Mentaliti Kita!



  • Lagu yang popular " Jika kau fikirkan kau boleh, kau hampoir boleh melakukan! Jika kau fikirkan ragu-ragu, usaha mu tidak menentu!" 
  • Professor Dr. Muhaya ada berkata " Kita adalah apa yang kita fikir" 
  • Penghalang utama untuk menguasai Bahasa Inggeris adalah diri kita! jadi FIKIRKAN BOLEH!! 

Malulah bertempat!
  • Kalau belajar belum tentu pandai, tapi kalau tak belajar PASTI tak pandai !
  • Malulah jika kita tidak belajar, malulah jika melakukan kesalahan tetapi JANGAN lah malu untuk belajar!

Kuasai Bahasa Inggeris Lebih Patriotik!

  • " Seseorang yang menguasai bahasa Inggeris tidak akan luntur semangat patriotiknya kerana kini bahasa itu merupakan bahasa ilmu" Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.
  • Hakikatnya, dunia kini lebih global. 
  • Hampir kesemua negara sudah berhubung sesama sendiri bukan sahaja pada peringkat Negara, malah diperingkat individu. (Kebanyakannya hubungan perniagaan)
  • Bahasa adalah satu medium yang menghubungkan kita dengan orang lain. 
  • Jika kita tidak menguasai medium itu, bagaimanakan kita hendak berhubung & menimba ilmu? 







Keupayaan untuk Berdakwah lebih Luas!


  • Keupayaan untuk berdakwah lebih luas!
  • Bangsa selain dari bangsa Melayu adalah sangat ramai di Malaysia. o Majoriti mereka adalah bukan beragama Islam.
  • Jika Bahasa Inggeris dapat kita kuasai, lebih mudah untuk menyampaikan dakwah. 




  • Bahasa Inggeris adalah bahasa yang paling banyak digunakan dalam pelbagai bidang seperti bidang pendidikan terutamanya pada peringkat pengajian yang lebih tinggi seperti di universiti dan sebagainya.



  • Bidang pekerjaan yang semakin memerlukan Bahasa Inggeris sebagai medium perbualan khasnya untuk bidang perniagaan

  • Medium tambahan untuk merapatkan hubungan sesama masyarakat. Penduduk di Malaysia yang terdiri dari pelbagai kaum ini mempunyai pilihan bahasa yang masing-masing. Majoriti di kawasan bandar menggunakan Bahasa Inggeris . Samada di pejabat, di kawasan perumahan, di pasaraya atau di mana sahaja. 
  • Program dikendalikan oleh pembimbing berpengalaman!

  • Terbuka kepada sesiapa saja yang ingin belajar bahasa Inggeris!

  • Pembimbing fasih berbahasa Melayu untuk memudahkan perbincangan

  • Kelas merangkumi setiap aspek bahasa seperti perbualan & pendengaran (conversation & listening)!

  • Masa belajar yang sesuai dengan orang dewasa yang bekerja!

  • Kelas Ulangkaji PERCUMA! 



  • 17 tahun ke atas ( TIADA HAD umur maksimum )

  • Sesiapa sahaja yang sudah bekerja dan berkeinginan untuk menguasai Bahasa Inggeris. Tidak terhad kepada jenis pekerjaan. 

  • Lepasan SPM, STPM & STAM.

  • Bole disertai sesiapa saja dari pelbagai latarbelakang! Dari doktor, jurutera, arkitek, peguam, majistret hinggalah kepada pekerja kilang, nurse, pengawal keselamatan, pemandu teksi, suri rumah, pekerja pejabat, posmen, cikgu, juruwang dan sesiapa juga boleh menyertai kursus ini!

Masih belum terlambat untuk TIDAK menjadi seperti ini

Level 1 : Beginner (Basic Grammar, Vocabulary, Conversation)
Asas Tatabahasa, Kosa Kata & Perbualan

Level 2 : Intermediate (Intermediate Grammar, Vocabulary, Listening & Conversation)
Tatabahasa Pertengahan, Kosa Kata, Mendengar & Perbualan

Level 3 : Advance (Intensive Listening & Conversation) 
Tatabahasa Pertengahan, Kosa Kata, Mendengar & Perbualan








Level 1: 3 Bulan

Level 2: 2 bulan

Level 3: 1 bulan

Jumlah tempoh belajar = 6 Bulan





Grammar 
Tatabahasa

Vocabulary
Kosakata

Conversational Situations
Perbualan dalam Situasi 

Reading and Comprehending 
Pembacaan dan Pemahaman

Viewing, Watch Movies  
Menonton Berita, Drama, Filem & Lagu

Aktiviti luar kelas
- Tour of Malaysian Attraction
- Hi-tea
- Birthday Party!  
- Perbualan telefon sebenar






Kekerapan Kelas  : 2 Kali seminggu 

Masa                           : 1 jam 30 Minit Untuk Setiap Kelas

Waktu Kelas           : Sesi bergantung kepada pengambilan semasa:


    • Sesi 1:     Isnin & Rabu 

    • Sesi 2:     Selasa & Khamis 

    • Waktu: 8:30 - 10:00 Malam





Pembayaran yuran adalah seperti berikut

Yuran Pendaftaran: RM 90 (Satu Kali Sahaja)
 
  • Level 1        : RM 390 Sahaja untuk 3 Bulan Pertama!

  • Level 2 & 3: RM 390 Sahaja untuk 3 Bulan Kedua!

Untuk menyertai kursus ini, pelajar akan melalui ketiga-tiga level.



.....................................................................................................................................

DISKAUN ISTIMEWA untuk:

   - Pendaftaran adik-beradik
   - Pendaftaran Suami & Isteri
    - Pendaftaran Ibu / Bapa & anak-anak

59 comments:

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

Salam / Hello,
yes , boleh terus datang untuk register. Yuran masih RM 95 & Registration Fee RM 10.
Kelas yang terbaru is:

Sabtu: 2 sesi dalam sehari
Waktu: 9:00 pg - 10:30 (part 1),
10:30 - 11:00 (break)
11:00 - 12:30 (part 2)

Sila contact : 03 -6186 9901, 013-351 0860 utk reserve tempat anda. TQ

salam, saya nk tanya, tempat tuisyen ni kat mane ek?

Salam, boleh klik di link untuk lihat map ke tempat kami & alamat sekali. Lokai kami di batu caves.

http://scorea-maju.blogspot.com/p/contact-us.html

salam.adakah pusat tuisyen akan keluarkn sijil bagi yg sudah tamat tuisen bagi kursus bahasa inggeris ini?

Salam, ya betul. Sijil akan dikeluarkan setelah kursus tamat. Pendaftaran masih dibuka untuk ambilan Disember dengan yuran yang lama!
Daftar segera jika berminat.

Sila emailkn phone number anda utk kami hubungi.
TQ.

salam.. saya nak tanya saya nak ambil MUET tp saya takot na ambil MUET tersebut sbb saya tak mahir dan kurang dalam bahasa Inggeris tersebut.. jadi saya berminat dengan kursus inggeris tersebut.. mcm mne utk kemasukkn tu?? kemasukkn bulan 6 nt ada kw?? berapa tempoh kursus ini dan mcm mne dgn yurannya??

pengambilan bulan Mei ni pun insyaAllah pada minggu akhir bln 5. jadi masih bole join. Kami nasihatkan ambil dahulu kelas, dalam waktu belajar boleh buat latihan untuk muet. muet pun dh ade 3 kali exam dlm setahun. Rasenye masih banyak mase. Sila hubungi kami atau jemput dtg untuk mendaftar. Sila rujuk pada "Fee Structure" dalam artikel di atas untuk yuran. TQ.

Saya berminat utk mengikuti kelas bhs inggeris ini. Kelas untuk bln 5 ada lg? Dlm 20hb may onwards? Berapa yuran,tarikh/masa kelas start?

Saya berminat untuk info lanjut kelas Bahasa Inggeris Dewasa. Bulan 6 ada sesi baru tak?

Salam, Raya Kids Apparel: Pengambilan baru insyaAllah mula pada minggu depan (Pengambilan Mei).
Yuran: RM 330 (3 bln pertama) + Pendaftaran = RM 20
RM 330 (3 bln kedua)
Termasuk nota.
Kelas insyaAllah pada hari Isnin & Rabu, 8:30-10:00 Malam

Salam cyzalee,
Pengambilan baru insyaAllah mula pada minggu depan (Pengambilan Mei).
Kelas insyaAllah pada hari Isnin & Rabu, 8:30-10:00 Malam. Sila hubungi 013 - 351 0860 @ smskan nama atau email. TQ

boleh saya tahu kat mane ye tempat kursus ni ?

Untuk lokasi boleh tgk di link di bwh:

http://scorea-maju.blogspot.com/p/contact-us.html

Pengambilan baru insyaAllah mula pada minggu depan (Pengambilan Mei).
Yuran: RM 330 (3 bln pertama) + Pendaftaran = RM 20
RM 330 (3 bln kedua)
Termasuk nota.
Kelas insyaAllah pada hari Isnin & Rabu, 8:30-10:00 Malam
Sila hubungi 013 - 351 0860 @ smskan nama atau email. TQ

salam..sye ila.. aye nk tnya... ada x waktu lainn.sbb mlm xde transporttt

Salam Ila,
buat masa ni kelas kami semua malam hari bekerja (Isnin-Khamis). Tinggal di kawasan mana?

..salam..sy nk tnye..klau lpas raya ada x pengambilan baru?..

Salam,
pengambilan baru mmg akan dibuat slps raya. skrg ni stop kejap sbb Ramadhan dh nk sampai. InsyaAllah awal bln 9.

..blh x bg sy detail2 mcm mne nk join klas ni..sprt yuran nk dibayar mcm mne..klas kat mne..sminggu bpe kali..etc...

http://scorea-maju.blogspot.com/2012/07/kursus-bahasa-inggeris-dewasa.html Sila tgk link ni. Post terbaru berkenaan kelas ni. boleh email- phone no ke akademikmaju@ gmail . com, kami akan hubungi anda InsyaAllah.

..ok..thanx..n yg trakhir..yuran dibayar secara bln2 atau pn msa pndaftaran ye?..skali dgn RM20 tu..

ixyw: Yuran dibayar untuk 3 bln smasa kelas bermula. yuran pendaftaran RM20 dibayar ketika pendaftaran.
TQ

Sy zaidy dan berminat utk sertai. Namun difahamkan kelas isnin-khamis mlm. Mohon pertimbangan sekiranya kelas pd hari sabtu or ahad. Kesukaran sy adalah menepati masa. Utk makluman tuan,sy tinggal di ampang. Utk ke sana menggunakan laluan MRR2 lepas waktu pejabat kebiasaannya mengalami keseskan lalu lintas.

Zaidy: Salam, terima kasih atas minat tuan. Buat masa ni kelas malam shj yg ada sbb lebih mudah peljar bg komitmen. Kami insyaAllah akan buka cawangan baru di Taman Melati, KL.

InsyaAllah, lebih dekat untuk tuan.

sila hubungi 03 - 6186 9901 / 013 - 351 0860 untuk maklumat lanjut.

TQ

Sekarang ada pengambilan lg x? sye try tgk alamat dia pada contact us xdpt la.

Salam. cuba tgk link ini pulak. InsyaAllah pengambilan baru hujung bln 10 . http://scorea-maju.blogspot.com/p/lokasi.html

saya pelajar lepasan spm ,berapa lama masa yang perlu saya ambil untuk belajar bahasa inggeris sebelum masuk ke matrikulasi ? dan macam mana bayaran sepanjang pembelajaran tersebut ?

program ini ada di melaka x?

Slm sy peljar lepasan spm..adkh sy msih bley utk mndftr sekarang??program ni ad dekat johor ta??

Lisa: buat masa ni, kami ada di batu caves n tmn melati.
Sofia: Kursus utk level 1 selama 3 bln. Yuran rm 390
Unknown: buat masa ni tiada di pj
Full back: buat masa ni tiada di honor.

nak tnye , masih terbuke lagi tak kursus bhase inggeris ni ? mcm mane nak daftar ?

to Farhana: masih tbuka utk pngambilan Feb. Tp dh hampir penuh. Jd kene cpt utk dptkn seat. Utk pndftrn, bole hubungi @ sms 013 351 0860.

salam, dalam setahun ada berapa kali pengambilan kelas?

salam..selepas pengambilan Feb (tempoh kursus 6 bulan), boleh saya tahu untuk pengambilan kedua pada bulan bila?

salam.. sy nak tanye, sy seorg admin dan ingin meningkatkan kemahiran sy.. pengambilan seterusnya bila? dan sy ingin tahu jadual pembelajarannya... terima kasih..

As salam saya nak tanya...saya tinggal area shah alam..tempat belajar di kawasan shah alam ada ke

SALAM. BILA PLAK UTK PENGAMBILAN BARU DALAM MASA TERDEKAT>?? SY AREA KEPONG. RASANYA BATU CAVES PN DH CUKUP DEKAT.....

To:
EKA ZULKARNAIN & En Rashidi Rashid
: Salam! :) Pengambilan seterusnya di tempat2 berikut:

i - Taman Melati - Bulan Mac - Sesi Selasa & Khamis (830 mlm - 10 mlm) Tarikh akan ditetapkn kemudian.
ii- Batu Caves - Bulan April - (Waktu akan diupdate kemudian)

To Roslida Ida:
Buat masa ni kami belum ada cawangn di Shah Alam. Doakan agar urusan kami dipermudahkn & insyaAllah bila smpi kemampuannya, akn smpi ke sana :)


assalammualaikum, seperti yg sy tahu pengambilan seterusnya akan dibuat pada bulan april. Jadi bagaimana dgn tempoh pembelajaran yg memerlukan 6 bulan sedangkan pada bulan 6 nanti mungkin sy akan pergi ke matrik. boleh bagi cadangan?

Nur Nadhirah: bole join terus kelas sedia ada tp pelajaran dh mula. atau mungkin sempat habis level 1 shj. Bole hubungi 013 3510860 :)

assalamualaikum..nk tnye..sy ni lepasan spm,,kalau sy br nk join kelas ni masih boleh ke??walaupun kelas ni dah lame strt..kalau boleh bile boleh mula??

Assalamualaikum.
Saya nak tanya pendaftaran masih di buka ke?

asalammualikum, bila tarikh pembukaan permohonan baru?? kelas hanya ade pada hari isnin dan rabu sahaja ke??


salam, boleh tak klu sy amik untuk level 3 sahaja?
berapa bayarannya?

Noorsyafinaz : Boleh tiada masalah. Bayaran rm 150 Termasuk pndftrn. Boleh hubungi 013 351 0860 utk tarikh pengambilan. :)

Hafiz: Salam, pengambilan baru ade bln ni insyaAllah. :)

Nurul Zafirah: InsyaAllah pengambilan baru pada bln ni :)

Nurul: Lepasan SPM pn bole join. bole join pngambilan baru.

http://www.akademikmaju.com/2013/05/kursus-bahasa-inggeris-dewasa.html

kekosongan masih ada ? say berminat untuk mengikuti kelas bahasa inggeris .

salam..masih terbukakah pelajaran?

Salam, sy siti...from jb...sy sgt2 berminat utk join class english ni...tp ada lke kat johor... kalau tkde ...di johor...

saya cuba cntct tapi x dapat2... saya nak daftar boleh lagi x..??untuk kelas mlm atau sabtu dan ahd saja..

YANA: InsyaAllah pengambilan baru dalam bulan ni :) bole hubungi/sms/whatsap 013-3510860

Mohd Azrul: Ya pengambilan masih dibuka. hubungi/sms/whatsap 013-3510860

Rafidah : Maaf, kami belum ada lg di Johor.

Akma Shazli: Bole lagi, hubungi/sms/whatsap 013 351 0860. kelas mmg semuanya malam. 830-1030

ada pengambilan untuk oktober?

sya berminat...ada tak kemasukan utk October atau November?

salam nak tanya area ampang ada tak kelas nie?
and saya nak ambil course nie utk level 1 berapa yuran i kena bayar?please email saya detail (liely94@gmail.com)

salam..boleh daftar lgi ker untuk kelas ini.

salam... class ni area mane ye??

lokasi di mana ?? di puchong utama xde ke?? blh byar ansuran tak? dan klas sbtu ahad ada x?

tak ada ke kemasukan untuk bulan 3 ni..sbb sy ada exam muet bulan 6 ni...

Catat Ulasan

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites